Skanderborg Ungdomskor

Kulturskolens Ungdomskor er for drenge og piger i 6.-9. klasse. Koret har en årelang tradition bag sig. Det blev oprettet i 1956 og kunne således fejre sit 60 års jubilæum i 2016. Repertoiret spænder fra danske sange til klassisk, og fra gospel til musicals og pop. Koret har indspillet flere CD’er og har deltaget i den landsdækkende kor-konkurrence “Sangerdyst fra kyst til kyst”, hvor de flere gange har vundet førstepræmien på 25.000 kr., øremærket deltagelse i en international kor-konkurrence.

Koncertrejser

Ved hjælp af såvel lokal støtte som støtte fra Kulturministeriet og diverse fonde er det gennem årene lykkedes Foreningen for Skanderborg Børne- og Ungdomskor at arrangere koncert-/konkurrencerejser for Ungdomskoret. Rejserne er gennem årene bl.a. gået til Canada (2004), Italien (2006), Ungarn (2009 og 2017), Kina (2010), Østrig (2011 og 2013), USA (2012), Letland (2014) og Tyskland (2015) . I 2018 gik turen til Sverige, hvor koret vandt guld :-). I juli 2022 gik turen til Frankrig sammen med Pigekoret. Her vandt Ungdomskoret den klassiske konkurrence i deres årgang. Se korets præsentation her.

Flere koncerter

Koret synger året igennem adskillige koncerter, f.eks. har vi et fast samarbejde med Slotskirken, hvor man kan høre koret hver 1. søndag i advent samt til adventsmøde i Kirkecenteret. Koret har flere gange været det radiotransmitterede kor ved den landsdækkende Syng Dansk dag, og har gennem snart mange år sunget fast på Smukfest i Sherwood på “The Hood”-scenen.

For at deltage i koret skal man kunne synge rent – nodekendskab er ikke nødvendigt, da man øver derhjemme efter lydfiler, man henter på nettet.

Korets øvetid er mandage 16:00-18:00 på Kulturskolen – Læs her hvordan du tilmelder dig

Korets aktiviteter kan følges på facebook.

 

I sommeren 2020 sang koret – hver for sig – “I See Fire”, som er udgivet af Ed Sheeran i 2013. Her er det Corona-udgaven af det smukke nummer udført af Skanderborg Ungdomskor. Solo af Anna Brandt Kristensen. Tak til Freja Nørager for lyd og billede.